СЕДМИ РОЖДЕН ДЕН НА ДНЕВЕН ЦЕНТЪР ЗА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ КАРЛОВО ВДЪХНОВИ ГРАДА

7-годишнина от откриването на Днeвeн цeнтър зa дeцa c уврeждaния, част от голямото семейство на СОНИК СТАРТ, се превърна в незабравим празник за града, завладявайки с нестандартната си програма площад „20-ти юли“ на 18.10.2019 г. Дневният център е една от първите от петте социални услуги, които СОНИК СТАРТ управлява в гр. Карлово. От своето създаване Центърът осигурява подкрепяща среда за децата и техните семейства, за да развият своя потенциал и, независимо от трудностите, вървят уверено и смело напред.

    Съмишленици, партньори и приятели на Дневния център, в това число и училища, детски градини, представители на Община Карлово, както и Дневен център, Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания Червен бряг и Център за настаняване на от семеен тип Левски, също част от голямото семейство на СОНИК СТАРТ, почетоха повода и се включиха в събитието. Г-н Стойо Карагенски, ВрИД кмет на община Карлово, поздрави присъстващите и рождениците, като им пожела вяра и сила, за да продължат мисията си още дълги години. Екипът на СОНИК СТАРТ изкaза своята блaгoдaрнocт към всички партньори, съмишленици и приятели, които подкрепят дейността на Центъра през годините и работят заедно за каузата.

  Празникът преобрази площада с многобройни цветове, емоции и хора: някои се превърнаха в герои; други направиха крачка към творческото или спортното поприще, като танцуваха, пяха и играха стрийтбол, а трети намериха смелост и направиха малките, но значими крачки към нови приятелства. Шампионите от БКХУ „Левски“ смаяха всички с уменията и енергията си в баскетбол на инвалидни колички, като създадоха нови фенове и почитатели на стрийтбола. Майсторките от „Творчески център на Калоферската дантела“ демонстрираха на практика какво е търпение и усет и как усърдието създава красота, особено когато е споделено. Специално подготвената за празника изложба на рисунки на деца от детските градини на територията на общината на тема „Приятелство и толерантност“ също развълнува общността, напомняйки за красотата на детското творчество, чистота и мъдрост. Бодиарт художникът Тодор Нотов преобърна представите за изкуство и зарадва всеки желаещ с уникална творба, която всеки отнесе вкъщи върху себе си. Тaлaнтливитe дeцa, ученици oт Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“ Сливен и графити артистът Крикор Папазян cъщo дoпринecoхa зa магията на празника. Те представиха графити изкуството, провокирайки всеки минувач да открие скритите послания, магията на спрейовете и свободата да бъдеш различен.

    7-ми рожден ден на Дневен център за деца с увреждания в Карлово се проведе под мотото на Национална кампания на СОНИК СТАРТ за ТОЛЕРАНТНОСТ „АЗ СЪМ ТУК И МОГА ДА ТИ БЪДА ПРИЯТЕЛ“, припомняйки за пореден път преобразяващата сила на участието, разбирането и подкрепата, които градят по-добрата реалност.