ТРАДИЦИИТЕ И НИЕ

На 24 април, екипите на КСУ Карлово реализираха редица мероприятия под надслов „Традициите и ние“. Дейността е част от националната кампания на СОНИК СТАРТ за ТОЛЕРАНТНОСТ „АЗ СЪМ ТУК И МОГА ДА ТИ БЪДА ПРИЯТЕЛ“ и се проведе в Международния ден на младежката солидарност.

Основните дейност представени по време на събитието са: „Представяне на традиционни дейности (плетене, бродиране, Калоферска дантела, тъкане на стан)“ и „Работилница „Назад във времето“ (дърворезба, работа с пирограф, тъкане на малък стан, плетене с куки)“.

Мероприятието започна с посещение в „Бухаловия хан“, където децата и младежите имаха възможността да се запознаят с историята на гр. Карлово, както и да се докоснат до автентични носии и занаяти, характерни за региона.

След посещението, участниците имаха възможността да рисуват с пирограф върху дърво, да тъкат на стан, както и да изпробват уменията си в плетене на куки.

Медицинската сестра на ДЦДУ Карлово, разказа и показа на участниците как се прави руски чай, като участниците имаха възможността да видят  и пипнат истински руски самовар.

Събитието е проведено в подкрепа на развитието на младежката солидарност и междукултурното единство на различните етноси на територията на Община Карлово, както и насърчаване на толерантно и солидарно отношение между поколенията в подкрепа за съхраняване на традициите!